Odlingslådor

Under våren 2023 skapades en odlingsgrupp i föreningen som organiserar odlingsmöjligheter för föreningens medlemmar i form av odlingslådor.

Vi har nu 24 pallkragar som medlemmarna kan hyra årsvis och odla i för 100 kr per pallkrage och år. 12 pallkragar står på respektive innergård. Varje hushåll får hyra 1 eller 2 pallkragar per år. Pallkragarna är fyllda med jord men den som tar över någons pallkrage kan behöva fylla på med ny jord och får då stå för det inköpet själv. 

De som hyr pallkragar har en grupp på Facebook där vi pratar om odling, byter fröer och hjälper till att vattna varandras pallkragar. Det har blivit en fin gemenskap kring pallkragarna som känns viktig att värna om. Vi håller god ton med varandra och hjälps åt. Om vi (Klara Sjöström eller Kajsa Strömblad) som dragit i gång projektet och är ansvariga ser att någon missköter sin pallkrage på något sätt så tar vi kontakt med den personen i första hand. 

Pallkragarna är uthyrda för år 2024. Om du är intresserad av att hyra en pallkrage för år 2025 så kan du sätta upp dig på kön (lista) och om du har ytterligare frågor kan du maila till odling@goteborgshus7.se